Klarna konto og delbetaling

Klarna har vokst bli en av de største betalingsformidlere ved netthandel i Norge, og svært mange nettbutikker tilbyr nå betaling via Klarna. Dette gir kunden mulighet for å få tilsendt faktura etter at varen er mottatt, i tillegg til at det er mulig å utsette, og dele opp betalingen i flere avdrag.

Når du mottar en faktura fra Klarna, for et kjøp du har gjort i en nettbutikk, vil du via Klarna sine nettsider, kunne velge å utsette- eller dele opp betalingen. Du kan velge mellom å dele betalingen opp i faste avdrag fordelt over 6, 12 eller 24 måneder. I tillegg kan du velge å føre hele fakturasummen over til din Klarna-konto og betale ned gjelden i ditt eget tempo. Eneste kravet er at du betaler minimum 95kr. Eller 1/24-del av total utestående beløp, hver måned.

Velger du å betale dine ordrer fra forskjellige nettbutikker, med Klarna, vil Klarna automatisk slå alle fakturaene sammen til et stort krav. Har du valgt å dele opp betalingen i faste avdrag, vil dette med andre ord gjelde for alle kjøpene, og ikke bare for en enkel ordre.

Uklare betingelser

Klarna er ikke spesielt flinke til å informere om den faktiske kostnaden ved å dele opp en betaling, og dessverre er det heller ikke alle nettbutikker som tilbyr finansiering via Klarna, som oppfyller lovkravene når det gjelder å opplyse om kredittkostnadene.

Det er ikke noe etableringsgebyr forbundet med å velge å dele opp en faktura fra Klarna i flere avdrag. Det tilkommer imidlertid et månedlig termingebyr på 45kr. Uansett hvor mye som gjenstår å betale. Den nominelle renten ligger for tiden på 22%, hvilket er omtrent det samme som for et gjennomsnittlig kredittkort. Med det relativt høye månedlige termingebyret, gir dette en effektiv rente på rett under 50% ved et kjøp på 5.000kr. som betales ned over 12 måneder.

Alternativer til Klarna

Klarna sin avbetalingstjeneste er uten tvil en lettvint og enkel måte å dele opp betalingen når man handler på nett, men det er ikke nødvendigvis den rimeligste løsningen. Det finnes en god del kredittkort på det norske markedet som tilbyr lavere rentebetingelser enn det Klarna gjør, og som i tillegg har et lavere termingebyr, eller er helt gebyrfrie. Det anbefales derfor å sjekke mulige alternativer før man eventuelt velger å opprette en Klarna-konto.

Comments are closed.